Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kransekage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
12 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g marcipan
  • 400 g marcipan
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvide
  • 1 æggehvide
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 100 g flormelis
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kold nougat
  • 150 g kold nougat
  • Glasur
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvide
  • 0.5 æggehvide
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 100 g flormelis
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dråber lys eddike
  • 3 dråber lys eddike
  • Drys
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk finthakkede pistacienødder
  • 3 spsk finthakkede pistacienødder

Tilberedning

Sæt ovnen på 190 grader. Læg bagepapir på to bageplader. Del marcipanen i mindre stykker eller riv den groft ned i en skål. Tilføj æggehvide. Ælt den med 80 gram flormelis. Tilføj flormelis lidt ad gangen, indtil du har en håndterbar dej. Det vil sige ikke alt for klæg. Drys flormelis på bordet og del marcipanen i to dele. Rul begge stykker ud, så de er lige store og cirka 5 mm tykke. Skær den kolde nougat ud i tynde skiver. Brug eventuelt en ostehøvl. Fordel nougaten på det ene stykke marcipan. Læg det andet stykke henover og pres let sammen. Udstans til hjerter og læg på to bageplader. Bag en plade ad gangen. Begynd at kigge efter 6-7 minutter. De skal være let gyldne. Tag ud og afkøl helt. Rør æggehvide med flormelis og eddike, indtil du har en tyk glasur. Pynt og lad stivne i en time før du serverer den.

Et godt tip til kransekager er at have to bradepander oven på hinanden. Så er risikoen, for at de får en mørk bund, mindre.