Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Oksetatar med svampe og croutoner

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Syltede svampe:
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g forskellige svampe skåret i mindre stykker
  • 250 g forskellige svampe skåret i mindre stykker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l hvidvineseddike
  • 0.5 l hvidvineseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g honning
  • 100 g honning
  • Svampe/trøffel mayonnaise:
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tørrede svampe
  • 30 g tørrede svampe
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 2 dl olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblomme
  • 1 æggeblomme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. af syltelagen
  • 1 spsk. af syltelagen
  • Salt og peber
  • Salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk. trøffelolie
  • 1 tsk. trøffelolie
  • Ristede brødcroutoner:
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g daggammelt brød
  • 100 g daggammelt brød
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 0.5 dl olivenolie
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g økologisk okseinderlår
  • 500 g økologisk okseinderlår

Tilberedning

Rist de rå svampe hårdt af på en varm pande i 2 minutter. Hæld eddike, vand og honning ved og giv dem et kort opkog i 5 min. Herefter kommes det hele i patentglas og ’syltes’ et køligt sted i minimum 7 dage før brug. Kom de tørrede svampe og olie i en gryde og kog op. Køl ned og lad svampene trække i olien minimum 2 timer, gerne længere. Rør æggeblommer og syltelagen sammen med salt og peber. Sigt svampene fra olien. Rør olien i stille og roligt til en mayonnaise. Til sidst hældes trøffelolien i mayonnaisen. Sæt ovnen på 175 grader. Skær brødet i små tern og vend med olivenolien. Læg på en bageplade og bag i cirka 10 minutter. Hak kødet så friskt som muligt på en kødhakker. Rør tataren sammen eller server den umonteret
– hver ingrediens for sig. OBS! Tataren må ikke røres for mange gange, da den kan ende med at få en ”lang” konsistens.