Se hvordan du laver spidskål madeleine. Klik her og find inspiration blandt mere end 1000 lækre opskrifter til både aftensmad og dessert.
Tilberedning
Pluk de yderste kålblade fra og del spidskålen i to på den lange led.
Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Skræl citron med en tynd skræller uden at få det hvide med.
Kom spidskålen i en gryde eller et ildfast fad. Kom lidt vand i bunden. Kom skiver af hvidløg, citronskal, kviste af merian og citrontimian på. Fordel smørret over og krydr med salt og peber. Dæk med stanniol.
Kom fadet i ovnen eller på grillen og lad spidskålen dampe i ca. 8 -10 min så den stadig er sprød.
Inden servering fordeles rygeost og persilleblade henover. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Pluk de yderste kålblade fra og del spidskålen i to på den lange led.
Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Skræl citron med en tynd skræller uden at få det hvide med.
Kom spidskålen i en gryde eller et ildfast fad. Kom lidt vand i bunden. Kom skiver af hvidløg, citronskal, kviste af merian og citrontimian på. Fordel smørret over og krydr med salt og peber. Dæk med stanniol.
Kom fadet i ovnen eller på grillen og lad spidskålen dampe i ca. 8 -10 min så den stadig er sprød.
Inden servering fordeles rygeost og persilleblade henover. Smag til med salt, peber og citronsaft.