Sæt ovnen på 180 grader. Kom smør i en skål og tilsæt vand, æg og salt. Bland sammen. Tilføj melet og ælt sammen til en dej. Rul dejen til en tyk pølse. Pak ind i film og læg i køleskabet, imens fyldet laves. Skær løg, hvidløg og kartoffel i små tern. Steg gyldent og mørt i olie på en pande. Krydr med salt og peber. Kom op i en skål og bland med tomat topping og hytteost. Læg bagepapir på en bradepande. Skær dejen i 12 skiver. Rul hvert stykke dej ud til en tynd cirkel. Kom nu lidt fyld på dejen. Pensl kanterne med æg og luk til en halvcirkel. Pres lukningen godt sammen. Pensl pirogger med æg og drys halvdelen med nigellafrø og resten med birkes. Bag gyldne i cirka 18 minutter.
Sæt ovnen på 180 grader. Kom smør i en skål og tilsæt vand, æg og salt. Bland sammen. Tilføj melet og ælt sammen til en dej. Rul dejen til en tyk pølse. Pak ind i film og læg i køleskabet, imens fyldet laves. Skær løg, hvidløg og kartoffel i små tern. Steg gyldent og mørt i olie på en pande. Krydr med salt og peber. Kom op i en skål og bland med tomat topping og hytteost. Læg bagepapir på en bradepande. Skær dejen i 12 skiver. Rul hvert stykke dej ud til en tynd cirkel. Kom nu lidt fyld på dejen. Pensl kanterne med æg og luk til en halvcirkel. Pres lukningen godt sammen. Pensl pirogger med æg og drys halvdelen med nigellafrø og resten med birkes. Bag gyldne i cirka 18 minutter.