-
Skræl bagekartofler, og skær dem i grove stykker.
-
Kog dem møre i vand uden salt.
-
Hæld vandet fra gryden, og mos kartoflerne. Rør smør og mælk i, og smag til med salt og peber.
-
Skræl gulerødder, rødbede og pastinak, og skær dem i små tern. Pil løg, og skær dem i tern. Pil og hak hvidløg fint.
-
Skær bacon i tern, og steg det sprødt på en tør pande. Lad den stegte bacon afdryppe på fedtsugende papir, og tør panden af.
-
Steg løg og hvidløg let mørt på panden.
-
Tilsæt rodfrugterne, og steg ved jævn varme i 10-12 minutter, til de er møre med lidt bid. Vend den stegte bacon sammen med rodfrugterne på panden.
-
Skyl og hak persille. Anret kartoffelmosen i dybe tallerkener, og top med stegte rodfrugter og bacon. Drys persille og plukket brøndkarse over.
-
Bon appetit!