Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Gris med syltet æble og løg

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kartofler
  • 600 g kartofler
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gulerødder
  • 300 g gulerødder
  • eller gule beder
  • eller gule beder
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g persillerod
  • 300 g persillerod
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} rødløg
  • 1 rødløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æble
  • 1 æble
  • olie
  • olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl æblemost
  • 2 dl æblemost
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk estragon
  • 1 spsk estragon
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} svinekoteletter
  • 4 svinekoteletter
  • eller nakkekoteletter
  • eller nakkekoteletter
  • smør og olie til stegning
  • smør og olie til stegning
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl persille
  • 1 dl persille
  • mørkt speltbrød
  • mørkt speltbrød

Tilberedning

Skræl kartofler/beder og gulerødder og skær i mindre stykker. Kom i en gryde og dæk med vand. Dæk kun lige med vand og spar energi. Kog møre i cirka 20 minutter. Hæld kogevandet fra, men gem det.

Kom rodfrugter i en skål sammen med smør, salt og peber og mos til mos. Juster konsistensen med kogevand. Skær løg og æble i tern og svits let i olie i en gryde. Kom æblemost, eddike og friskhakket estragon i og lad simre under låg i ca. 8 minutter. Smag til med salt og peber. Krydr kødet med salt og peber og steg 2-3 minutter pr. side i smør og olie.

Server kødet med syltet løg, æble og mos med et drys hakket persille. Og det gode brød.

Tip:
Kog et kilo rødbeder. De holder sig min. 5 dage i køleskabet. Brug dem i salater eller i en suppe.