Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Helstegt skovdue med svampesauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk skovduer
  • 4 stk skovduer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg svampe
  • 1 kg svampe
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk dijonsennep
  • 1 spsk dijonsennep
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 100 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hønsebouillion
  • 2 dl hønsebouillion
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt persille
  • 1 bdt persille
  • salt og peber
  • salt og peber
  • maizena
  • maizena

Tilberedning

Rens duerne og dup dem tørre. Krydr med salt og peber (også indvendigt) og brun dem i en tykbundet gryde med 50 g. smør. Dæmp varmen, hæld boullionen ved og braissér  under låg i ca. 35 minutter. Rist de hakkede svampe i 50 g. smør og lad det simre til væden fordamper.

Tilsæt fløde og sennep og lad det koge ind. Skær lårene fra og læg dem tilbage i gryden. Hold brysterne varme i folie. Hæld svampeblandingen i stegegryden og kog til lårene er møre.

Smag til og jævn med Maizena. Server duebryst og lårene på tallerken. Pynt med hakket persille og en skefuld sauce.

Tilbehør:
Smørristede aspargeskartofler, resten af svampesaucen og grøn salat.