-
Stil varmluftsovn på 225 grader.
-
Rids kødets fedtlag og krydr med salt og peber. Stik et stegetermometer i kødet. Læg kødet i en ildfast form og brun i 15-20 minutter.
-
Vask kartofler, skør i både og fordel i en bradepande. Drys med slat og peber. Bland olie med safran og vend med kartofler.
-
Sæt dem i ovnen under stegen når der mangler ca. 40 minutter af stegetiden. Skru ned til 175 grader og steg kødet til centrumtemperaturen er 60 grader (medium). Det er svært at give en præcis stegetid på kødet på grund af varierende tykkelse, men regn med ca. to timer.
-
Tag kødet ud og hæld ca. 1 dl glasering over. Sæt tilbage og lad glaseringen få et par minutter ekstra. Ikke mere, da glaseringen let bliver mørk. Tag ud.
-
Lad kartoflerne blive møre og få fin farve. Drys snittet løg og afdryppede oliven over kartoflerne.
-
Servér kødet i tynde skiver med glasering og stegesaft til kartofler og hovedsalat naturel.
-
Bon appetit!