Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Pasta med svampe og parmesan

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Sauce
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g svampe (f.eks. markchampignon, enoki, østershatte, kantareller)
  • 500 g svampe (f.eks. markchampignon, enoki, østershatte, kantareller)
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 2 skalotteløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 1 dl hvidvin
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami kyllingefond
  • 3 dl umami kyllingefond
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk majsstivelse
  • 2 tsk majsstivelse
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vand
  • 2 spsk vand
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 1 - 3 tsk citronsaft
  • Pasta
  • Pasta
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g frisk eller tørret pasta (f.eks. tagliatelle, fettuccine eller pappardelle)
  • 500 g frisk eller tørret pasta (f.eks. tagliatelle, fettuccine eller pappardelle)
  • frisk basilikum eller bredbladet persille
  • frisk basilikum eller bredbladet persille
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stykke hel parmesanost eller pecorino
  • 1 stykke hel parmesanost eller pecorino
  • Tilbehør
  • evt. en grøn salat
  • evt. en grøn salat

Tilberedning

Sauce:

  1. Rens svampene, og skær store svampe i mindre stykker. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl rosmarinen, træk bladene af stilken, og hak dem fint – der skal være ca. 1 tsk.
  2. Varm en dyb pande med smør, og brun svampene ved høj varme i 2-3 minutter. Tilsæt skalotteløg, hvidløg og rosmarin, og steg i et par minutter.
  3. Hæld vinen på panden, og kog den ind til svampe og skalotteløg blot er fugtige (2-3 minutter). Tilsæt umami kyllingefond, og kog saucen ved svag til middel varme i 8-10 minutter. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand, og smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

 

Pasta:

  1. Sæt 3 liter vand over at koge, og tilsæt 2 spsk. groft salt. Kog pastaen al dente (med bid) efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra pastaen, men gem lidt.
  2. Vend ca. 1 dl sauce og lidt pastavand i pastaen, og krydr med friskkværnet peber.

 

ANRET pastaen i 4 varme tallerkner, og fordél resten af saucen med svampe over pastaen. Drys med basilikum- eller persilleblade og friskrevet parmesanost. Servér straks.

 

Tip: Du kan evt. runde saucen af med 1 dl piskefløde.