Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Saltimbocca med kalvefond og hvidvin

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skiver kalveinderlår (500 g i alt)
  • 8 skiver kalveinderlår (500 g i alt)
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g italiensk mozzarella
  • 125 g italiensk mozzarella
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skiver parmaskinke
  • 8 skiver parmaskinke
  • {{ 16 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} friske salvieblade
  • 16 friske salvieblade
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} trætandstikkere
  • 8 trætandstikkere
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 3 spsk hvedemel
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl tør hvidvin
  • 1.5 dl tør hvidvin
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami kalvefond
  • 3 dl umami kalvefond
  • Tilbehør
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grønne bønner
  • 500 g grønne bønner
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 2 skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie
  • brød eller kartofler
  • brød eller kartofler

Tilberedning

  1. Bank kødstykkerne, så de er ca. 1 cm tykke, og drys dem med salt og peber. Læg 1-2 skiver mozzarella, 1 salvieblad og 1 skive skinke på hvert kødstykke. Buk dem sammen, læg 1 salvieblad på hver, og luk dem med tandstikkere. Vend dem i mel.
  2. Smelt halvdelen af smørret gyldent på en stor pande, og brun kødet i 2 minutter på hver side. Læg kødet på en tallerken.
  3. Hæld vinen på panden, og kog det næsten væk. Tilsæt umami kalvefond, og lad det simre i ca. 5 min.
  4. Pisk det resterende kolde smør i saucen, læg kødet tilbage i panden, og varm det det igennem i 2-3 minutter.

 

Tilbehør:

  1. Nip bønnerne, del dem evt. i mindre stykker, og blanchér dem i kogende, letsaltet vand. Skyl dem straks i koldt vand, og dryp dem godt af.
  2. Sautér finthakkede skalotteløg og hvidløg blanke i olie, og tilsæt bønnerne. Lad dem simre møre under omrøring i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber.

 

ANRET de fyldte kødstykker med sauce og bønner, og giv brød eller kartofler til.