Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt torsk med karrysauce og pastinak

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g torskefilet med skind
  • 600 g torskefilet med skind
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 - 2 spsk olivenolie
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • Sauce
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 2 skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g frisk ingefær
  • 10 g frisk ingefær
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} frisk chili
  • 0.5 frisk chili
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk god karry
  • 2 - 3 tsk god karry
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mel
  • 2 spsk mel
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami hummerfond
  • 3 dl umami hummerfond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • Grøntsager
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g pastinakker
  • 500 g pastinakker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologiske citron
  • 1 økologiske citron
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • Tilbehør
  • kogte ris
  • kogte ris

Tilberedning

Sauce:

  1. Rens skalotteløg, hvidløg, ingefær og evt. chili, og hak dem fint. Sautér dem blanke i en gryde med olivenolie, og tilsæt karry. Steg i 1 minut, rør melet i, og bag det igennem. Tag gryden af varmen.
  2. Pisk umami hummerfond i gryden under omrøring, og kog saucen i 8-10 minutter, til smagen er passende.
  3. Rund saucen af med fløde, og smag til med salt og peber. Si evt. saucen.

 

Torsk:

  1. Rids skindet, skær fisken i 4 ensartede stykker, og krydr dem med salt og peber.
  2. Varm en slip let pande med olivenolie, og læg fisken med skindsiden nedad på panden. Steg til skindet er gyldent og sprødt i ca. 5 minutter. Tilsæt smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og giv den 1-2 minutter på kødsiden.

 

Grøntsager:

  1. Skræl pastinakkerne, og skær dem i aflange stykker. Vask citronen, og skær den i skiver. Steg pastinak og citroner på en pande med smør i 5-8 min. Krydr med salt og peber.

 

ANRET stegt torsk med den sprøde skindside opad med de stegte grøntsager og sauce, og giv kogte ris til.