-
Dup dyrekødet tørt med lidt køkkenrulle og vend det i mel.
-
Opvarm olivenolie i en gryde, tilsæt en klat smør og svits hurtigt kødet.
-
Tilsæt løg og hvidløg. Lad det svitse i nogle minutter, indtil løgene er gyldne og hæld fonden og rødvinen ved, tilføj laurbærbladet og rør godt rundt. Krydr med salt og peber.
-
Bring retten i kog, læg låg på og lad det simre ved lav varme i ca. 40-45 min. eller indtil kødet er mørt. Alternativt kan retten simre færdig i ovnen i et ildfast fad ved 160 grader. Tilføj ekstra væde, hvis det er nødvendigt.
-
Server med tagliatelle og rodfrugter.
-
Tip: Der kan tilføjes en klat cremefraiche og et stænk portvin (sammen med rødvinen) og tilsættes fintskårne brune svampe eller saftige mørke oliven lige inden serveringen.
-
Færdigt arbejde.