-
Skær sværen af baconstykket, og skær bacon i små terninger eller strimler. Pil hvidløg og løg, og hak dem fint. Rens rodfrugterne, og skær dem i små stykker. Skyl rosmarin og persille.
-
Steg baconstykkerne gyldne i en gryde med olie ved svag varme i 5-8 minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og steg i et par minutter. Tilsæt rodfrugterne, og steg under omrøring uden at det bruner i 5 minutter. Tilsæt tomatpuré, og steg i 1 minut.
-
Tilsæt umami grøntsagsfond og vand, og giv det et opkog. Skum urenheder af suppen, tilsæt fintsnittede persillestilke (gem bladene), den hele rosmarinstilk og de afdryppede bønner eller kikærter. Lad suppen simre i ca. 15 minutter - til alt er mørt.
-
Tag rosmarin og persillestilke op, og smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
-
Anret suppen i varme, dybe tallerkner, dryp med olivenolie, og drys med friskrevet parmesanost og friskhakket persille. Giv brød til.
-
Tip: Du kan bruge opskriften året rundt; erstat rodfrugtrene med årstidens friske grøntsager.
-
Færdigt arbejde.