Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Gratin med kuller i citronsauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • gratineret kuller:
  • gratineret kuller:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1 kg kartofler
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblommer
  • 2 æggeblommer
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kuller filet
  • 500 g kuller filet
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hel spinat
  • 200 g hel spinat
  • sauce:
  • sauce:
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 3 spsk hvedemel
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sødmælk
  • 5 dl sødmælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk citron
  • 1 økologisk citron
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g revet emmentaler
  • 50 g revet emmentaler

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne, skær lige over, og kog dem møre uden salt i 15-20 minutter. Afdryp, men gem kogevandet. Kom smørret i gryden med kartofler og mos til kartoffelmos. Spæd med lidt kogevand indtil fast mos. Rør en æggeblomme i ad gangen, og krydr med salt og peber.

Smør en ildfast form, og læg fisken heri. Krydr også den med lidt salt og peber. Optø spinaten i en gryde med et par skefulde vand. Pres væden fra den optøede spinat og fordel over fisken.

Smelt smørret til saucen i en gryde og tag fra varmen. Rør melet ud i smørret, og hæld mælken i. Pisk sammen og stil tilbage på varmen. Lad saucen simre i fem minutter, imens der røres i den. Smag til med reven citronskal og -saft. Saucen må gerne være syrlig.

Hæld saucen over fisk og spinat. Sæt mosen ud i klatter med en ske rundt i kanten af formen. Drys ost over saucen, og gratiner fisken i cirka 25 minutter.

TIP: Citronen kan byttes ud med lime.