-
Sæt ovnen på 225 grader.
-
Skræl kartoflerne, skær lige over, og kog dem møre uden salt i 15-20 minutter. Afdryp, men gem kogevandet.
-
Kom smørret i gryden med kartofler og mos til kartoffelmos. Spæd med lidt kogevand indtil fast mos. Rør en æggeblomme i ad gangen, og krydr med salt og peber.
-
Smør en ildfast form, og læg fisken heri. Krydr også den med lidt salt og peber.
-
Optø spinaten i en gryde med et par skefulde vand. Pres væden fra den optøede spinat og fordel over fisken.
-
Smelt smørret til saucen i en gryde og tag fra varmen. Rør melet ud i smørret, og hæld mælken i. Pisk sammen og stil tilbage på varmen. Lad saucen simre i fem minutter, imens der røres i den. Smag til med reven citronskal og -saft. Saucen må gerne være syrlig.
-
Hæld saucen over fisk og spinat. Sæt mosen ud i klatter med en ske rundt i kanten af formen. Drys ost over saucen, og gratiner fisken i cirka 25 minutter.
-
Bon appetit!