Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hvidvinsossobuco med gremolata

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg osso buco
  • 1.8 kg osso buco
  • smør og olie
  • smør og olie
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 4 løg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 3 dl hvidvin
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kalvebouillon
  • 8 dl kalvebouillon
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} laurbærblade
  • 3 laurbærblade
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g haricots verts
  • 500 g haricots verts
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g polenta
  • 250 g polenta
  • Gremolata:
  • Gremolata:
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl persille
  • 2 dl persille
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 2 hvidløgsfed
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologiske citroner
  • 2 økologiske citroner

Tilberedning

Skær nogle snit i kanten af kalveskank-skiverne. Så undgår du, at de trækker sig sammen til skiver, der ligner skåle. Brun nogle skiver ad gangen godt i smør og olie i en stor gryde.

Når alle skiver er brunet, hakkes løgene og vendes i gryden. Drys med salt og peber, hæld vin og bouillon over og tilsæt laurbærblade. Lad nu kødet simre langsomt under låg i 2 - 2 1/2 time. Tilføj evt. mere bouillon. Tag gryden fra varmen og smag til.

Lad haricots verts simre møre i 3-4 minutter.

Tilbered polenta efter anvisning på emballagen.

Vend ingredienser til gremolata sammen i en skål.

Server kødet med bønner og polenta og et fint drys gremolata.

TIP: Gremolata (citronskal, finthakket hvidløg og hakket persille) er et klassisk drys til ossobuco. Hvis du ønsker en mildere udgave, kan hvidløg svitses i lidt olie, før det vendes med citron og persille.