-
Fjern skallen på knoldsellerien med en skarp kniv og skær den i 2 centimeter store tern. Kom knoldselleriternene i en kasserolle med 2 spiseskefulde olivenolie. Krydr med salt, peber og timian. Tilsæt 1 dl fond og dæk til med bagepapir og et låg. Lad knoldsellerien braisere på laveste blus, til den er mør, 8-10 minutter. Sæt til side. Fjern dernæst stilken i kålen og blancher i kogende, saltet vand i 5 minutter. Dræn og sæt til side.
-
Sæt en stegepande på højeste blus. Vend bøfferne i lidt olivenolie og krydr godt med salt og peber. Når panden begynder at ryge, steges bøfferne på en tør pande. Steg bøfferne, så de får en god stegeskorpe på begge sider. Cirka 1 minut på hver side. Tag panden af blusset og tilsæt 50 g smør, et fed hvidløg og en kvist timian. Lad smørret smelte, brug en ske og hæld det smeltede smør over kødet. Sæt panden tilbage på blusset og reducer varmen til medium. Vend bøfferne hvert halve minut, og lad dem stege til de er “medium rare“. Tag bøfferne af panden, læg dem på en tallerken og dæk dem til med sølvpapir.
-
Brug den samme pande, du har stegt bøfferne på, til svampene. Hæld fedtstoffet fra og fjern hvidløget og timiankvisten. Sæt blusset på høj varme og tilsæt 2 spiseskefulde olivenolie og dernæst svampene. Krydr med salt, peber og chili. Lad svampene stege i 3-4 minutter. Tilsæt rødvin og lad det reducere, til alkoholen er fordampet. Tilsæt dernæst 150 ml fond, og lad det reducere med en 1/3. Tilsæt til sidst 50 g smør og rør det rundt i saucen. Smag til med salt og peber. Til sidst sauteres kålen i to spiseskefulde olivenolie med en lille smule hvidløg. Smag til med salt, peber og citron. Server bøfferne med den braiserede knoldselleri, kål og svampesauce.
-
Så er der serveret!