Lun mælken og kom op i en skål. Kom smørret heri sammen med salt og sukker. Smuldr gæren i og rør ud. Kom ægget i en lille skål og pisk sammen. Kom halvdelen af ægget i dejen. Den anden del skal bruges til at pensle med. Kom mel i lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Ælt på bordet og kom tilbage i skålen. Dæk med film og lad hæve i 30 minutter. Form bollerne til 16 små boller og fordel på to bradepander med bagepapir. Tryk dem flade, ca. 1 cm. Dæk med viskestykke og lad efterhæve i 40 minutter. Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne i ca. 16 minutter, men begynd at kigge lidt før. Tag ud og afkøl på rist.
Til 16 sliders skal du bruge 800 g hakket oksekød 10 %. Form 16 små bøffer, krydr med salt og peber og steg i smør og olie. Flæk bollerne og smør lidt af Irmas økologiske ketchup på bunden af bollen.
Tomat og agurkemayonnaise:Agurkemayonnaise laver du ved at hakke syltede agurker, lidt rødløg samt chili og vende med mayonnaise. Kom også tomat og salatblade i bollen.
Stegt svamp og aioli:Aioli laver du ved at røre Irmas mayonnaise med lidt revet hvidløg. Skær champignon i små tern og steg i lidt smør. Vi brugte basilikumblade i stedet for salatblade i denne variant. Riv parmesanost på herligheden, før du lægger bollen sammen.
Tip:Her har vi bagt vores egne boller. Men du behøver ikke gøre det på samme måde. Prøv at bage små burgerboller af færdig pizzadej. Den fra køledisken. Penslet med æg og drysset med sesamfrø. Det bliver en lidt mindre luftig bolle end den klassiske burgerbolle. Bag dem ved 200 grader og begynd at kigge efter 12 minutter. Du kan selvfølgelig også købe en burgerbolle og forme mindre udgaver med en udstikker eller et lille glas.