-
Kom urter, nøddekerner, olie og citronsaft i en blender og blend til pesto-konsistens. Smag til med hvidløg, salt og peber. Brug gerne en røremaskine.
-
Kom mælk, gær og sukker i en skål og bland godt sammen. Kom 1 æg i ad gangen, imens dejen røres og bliver homogen.
-
Bland mel og salt, tilføj lidt ad gangen, imens du rører langsomt i dejen. Rør godt i 1 minut.
-
Skær smørret i tern og kom i dejen. Rør i 5 minutter.
-
Læg en fugtig klud på skålen og lad hæve i 2 timer. Sæt i køleskab og lad stå natten over.
-
Form nu dejen til pølsebrød. Hvert brød laves af 50 g dej og rulles til 10 cm lange pølser.
-
Lad efterhæve under fugtig klud i cirka 1 time.
-
Sæt ovnen på varmluft 160 grader.
-
Pensl med let pisket æg.
-
Bag brødene i cirka 15 minutter, men hold øje efter 10 minutter. Afkøl på rist.
-
Salsa verde laver du nemt ved at blende et par fed hvidløg med en håndfuld ristede hasselnøddekerner.
-
Tilsæt lige dele persille, koriander og kørvel med neutral olie, smag til med citronsaft og hvidløg, salt og peber.
-
Tilbered pølserne og server.
-
Voila!