Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hjemmebagt speltbrød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 35 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • speltbrød
  • speltbrød
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1.5 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidtøl
  • 1 dl hvidtøl
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl græsk yoghurt 10%
  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 1 tsk salt
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk Skærtoft Mølle gær
  • 0.5 pk Skærtoft Mølle gær
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g speltmel
  • 400 g speltmel
  • smør
  • smør
  • ost
  • ost

Tilberedning

Til 1 stk.

Hæld det kogende vand i en skål. Hæld øllen i, og rør rundt. Rør yoghurt og salt heri. Nu er væskeblandingen tilpas lun til, at gæren kan røres i. Kom alt mel i skålen, og rør rigtig godt rundt – meget gerne i en røremaskine. Ellers med mange armkræfter.

Smør en ca. 1,75 l rugbrødsform, og kom dejen heri. Læg film over, og lad dejen hæve i køkkenet i 2 timer. Efter en time må du gerne prikke til dejen, så den falder sammen. Det giver mere smag, når gæren får lov til at arbejde sig op igen.

Sæt brødet i den nedre del af en kold ovn, og sæt ovnen på 225 grader. Bag brødet i 30-35 minutter. Stil formen på en rist, og afkøl. Skær det lune eller kolde brød i skiver, og servér med smør og prästost.