-
Hæld det kogende vand i en skål. Hæld øllen i, og rør rundt. Rør yoghurt og salt heri. Nu er væskeblandingen tilpas lun til, at gæren kan røres i. Kom alt mel i skålen, og rør rigtig godt rundt – meget gerne i en røremaskine. Ellers med mange armkræfter.
-
Smør en ca. 1,75 l rugbrødsform, og kom dejen heri. Læg film over, og lad dejen hæve i køkkenet i 2 timer. Efter en time må du gerne prikke til dejen, så den falder sammen. Det giver mere smag, når gæren får lov til at arbejde sig op igen.
-
Sæt brødet i den nedre del af en kold ovn, og sæt ovnen på 225 grader. Bag brødet i 30-35 minutter. Stil formen på en rist, og afkøl. Skær det lune eller kolde brød i skiver, og servér med smør og prästost.
-
Færdigt arbejde.