Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Tærte a la Provence

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk tærtedej
  • 1 bk tærtedej
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 2 stk løg
  • olivenolie
  • olivenolie
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rød snackpeber
  • 2 stk rød snackpeber
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk soltørrede tomater
  • 10 stk soltørrede tomater
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gl rensede ansjoser
  • 0.5 - 1 gl rensede ansjoser
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl oliven
  • 0.75 dl oliven
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 3 stk æg
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2.5 dl mælk
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ost
  • 100 g ost

Tilberedning

Sæt ovnen på 200 grader. Læg dejen i en tærteform. Vi synes, det ser godt ud, når dejen ligger lidt tilfældigt ud over formens kant, men det er en smagssag. Skær løgene i skiver, og svits dem i olie på en pande. Fordel løgene i bunden af formen. Flæk peberfrugterne, fjern kerner og stilk, og fordel i formen sammen med soltørrede tomater, sammenrullede ansjosfileter (helst fra glas hvor de har ligget i olie) og oliven. Pisk æggene med mælken, vend osten og lidt salt og peber i. Hæld blandingen i formen, og bag tærten midt i ovnen i ca. 40 minutter. Server den lun.

Kilde: Krydderiet 4, 2005