-
Pil skalotteløgene, og snit dem fint. Giv skalotteløgene et opkog med rødvin, groft knuste peberkorn, skyllede timianstilke og laurbærblad.
-
Skru ned, og lad det simre til skalotteløgene blot er fugtige (8-10 minutter).
-
Tilsæt umami oksefond, og kog fonden ved svag til middel varme i 8-10 minutter, til smagen er passende.
-
Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring i 3-5 minutter til blandingen bliver gyldenbrun og dufter nøddeagtigt
-
Tag gryden af varmen, pisk fonden i lidt ad gangen, og kog saucen igennem i mindst 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber, og si saucen. Pisk evt. koldt smør i saucen lige før servering.
-
Tip: Du kan springe punkt 3 over, jævne saucen med 1 spsk. majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og koge igennem i 1 minut. Tip: Erstat rødvin med hvidvin, og brug umami kalvefond i stedet for oksefond, så får du en pragtfuld hvidvinssauce til kalvekød og fjerkræ.
-
Færdigt arbejde.