Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Blomkålscouscous med kantareller og mandler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kantareller
  • 400 g kantareller
  • eller andre svampe
  • eller andre svampe
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 2 hvidløgsfed
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandler
  • 50 g mandler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl persille
  • 1 dl persille
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} blomkål
  • 1 blomkål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk smør
  • 1 spsk smør

Tilberedning

Fjern jord fra kantarellerne og skær den nederste bund fra. Skyl dem hurtigt. De skal have lov til at tørre lidt på noget papir i et par timer inden de steges.

Skræl og snit hvidløg fint.

Snit mandlerne og riv citronskallen. Hak persillen fint.

Skær blomkålsbuketterne fri af stænglerne og blend dem til en couscous-lignende størrelse. Det gøres ved at blende i få og små ryk. Stænglen skrælles og skæres i små skiver.

Sæt en gryde på tre fire liter vand over med rigeligt salt. Når vandet koger, lægges blomkålsstænglerne i og efter et lille minut kommes resten af den hakkede blomkål i. Den skal kun koge i små 30 sekunder. Hæld straks gennem en sigte.

Vend med det resterende smør og smag til med salt. Vend citronskal, mandler og olie i. Samtidig steges kantarellerne i en smule olie ved høj varme. De skal have lov at ramme panden og ligge helt stille og stege i ca. 1 minut. En smule smør tilsættes, hvidløg og persille og det hele svinges rundt i panden i et kort øjeblik og hældes af panden.

Det hele serveres sammen som tilbehør til bagt knoldselleri.

Tip: Hvis du vil have kød til menuen, går blomkålscouscous godt med fx en øko-kylling.