-
Fjern jord fra kantarellerne og skær den nederste bund fra. Skyl dem hurtigt. De skal have lov til at tørre lidt på noget papir i et par timer inden de steges.
-
Skræl og snit hvidløg fint. Snit mandlerne og riv citronskallen. Hak persillen fint.
-
Skær blomkålsbuketterne fri af stænglerne og blend dem til en couscous-lignende størrelse. Det gøres ved at blende i få og små ryk. Stænglen skrælles og skæres i små skiver.
-
Sæt en gryde på tre fire liter vand over med rigeligt salt. Når vandet koger, lægges blomkålsstænglerne i og efter et lille minut kommes resten af den hakkede blomkål i. Den skal kun koge i små 30 sekunder. Hæld straks gennem en sigte.
-
Vend med det resterende smør og smag til med salt. Vend citronskal, mandler og olie i. Samtidig steges kantarellerne i en smule olie ved høj varme. De skal have lov at ramme panden og ligge helt stille og stege i ca. 1 minut. En smule smør tilsættes, hvidløg og persille og det hele svinges rundt i panden i et kort øjeblik og hældes af panden.Det hele serveres sammen som tilbehør til bagt knoldselleri.Tip: Hvis du vil have kød til menuen, går blomkålscouscous godt med fx en øko-kylling.
-
Så er der serveret!