Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Blomkålscouscous med kantareller og mandler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(400 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kantarel
  • 400 g kantarel
  • eller andre svampe
  • eller andre svampe
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hvidløgsfed
  • 2 hvidløgsfed
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(50 * numberOfPeopleRatio <2)] }} mandel
  • 50 g mandel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} citron
  • 1 citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} persille
  • 1 dl. persille
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} blomkål
  • 1 blomkål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} olivenolie
  • 2 spsk. olivenolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} smør
  • 1 spsk. smør

Tilberedning

Fjern jord fra kantarellerne og skær den nederste bund fra. Skyl dem hurtigt. De skal have lov til at tørre lidt på noget papir i et par timer inden de steges.

Skræl og snit hvidløg fint. Snit mandlerne og riv citronskallen. Hak persillen fint.

Skær blomkålsbuketterne fri af stænglerne og blend dem til en couscous-lignende størrelse. Det gøres ved at blende i få og små ryk. Stænglen skrælles og skæres i små skiver.

Sæt en gryde på tre fire liter vand over med rigeligt salt. Når vandet koger, lægges blomkålsstænglerne i og efter et lille minut kommes resten af den hakkede blomkål i. Den skal kun koge i små 30 sekunder. Hæld straks gennem en sigte.

Vend med det resterende smør og smag til med salt. Vend citronskal, mandler og olie i. Samtidig steges kantarellerne i en smule olie ved høj varme. De skal have lov at ramme panden og ligge helt stille og stege i ca. 1 minut. En smule smør tilsættes, hvidløg og persille og det hele svinges rundt i panden i et kort øjeblik og hældes af panden.Det hele serveres sammen som tilbehør til bagt knoldselleri.Tip: Hvis du vil have kød til menuen, går blomkålscouscous godt med fx en øko-kylling.