Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sorte ris med rødbededip

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rødbeder
  • 600 g rødbeder
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g peanuts
  • 100 g peanuts
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 1 dl olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 2 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk balsamico
  • 2 tsk balsamico
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citronsaft
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sorte ris
  • 4 dl sorte ris
  • Basilikum
  • Basilikum
  • Purløg
  • Purløg

Tilberedning

Kom de rå rødbeder med skræl i en gryde og dæk med vand. Lad dem koge møre. Det tager cirka 1 time.

Hæld vandet fra, skyl dem i koldt vand og lad dem afkøle.

Skær roden væk og træk eller pil skindet af. Skær i mindre stykker og kom i en blender. Tilføj peanuts, olie, vand, eddike og citron og blend til en hummuskonsistens. Smag til med salt og peber og måske lidt mere citron.

Kog risen efter anvisning. Server risen med rødbedecreme og et drys af urter.