Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Farmerkaffe

Fra Irmas eget kafferisteri

Fra kaffebønder i Østafrika til kaffebønner i din kværn

Fire lande - fire kaffefarmere

En helt ny serie af bæredygtige specialkaffer er landet på Irmas hylder. Fra udvalgte kaffebønder i fire lande i Østafrika henter vi nu højkvalitetskaffer hjem. Serien kalder vi for "Farmerkaffe", og vi rister selv bønnerne på vores eget kafferisteri i Kenya. Kaffen kommer fra landene, Uganda, Kenya, Rwanda og Congo. Bag kaffefarmene står fire stærke farmere - tre af dem kvinder, som leverer bønnerne til vores risteri. De har hver sin unikke historie, om hvordan deres kaffehistorie blev til. Du kan læse mere om de fire kaffer nedenfor. 

Kibet Langat fra Kenya

Kibet er lærer på den lokale skole i Kericho, hvor han underviser de andre kaffefarmeres børn. Hans erfaring som underviser og leder bruger han også til at lede kooperativets medlemmer i deres overgang fra konventionel til økologisk landbrug samt deltage i World Coffee Research’s første forskningsprojekt i Kenya. I dette projekt forskes der i bedre dyrkningsmetoder og nye kaffearter, som er modstandsdygtige overfor klimaforandringer.

 

Marie Claire Munganyinka fra Rwanda

Efter at have mistet begge sine forældre, besluttede Marie Claire sig for at blive medlem af Koakaka. Her blev hun oplært i kaffedyrkning, men hurtigt viste det sig, at hun havde talent indenfor området. Fra at være lærling blev hun hurtigt en af foregangskvinderne, og efter få år vandt hun blandt andet en af hovedpriserne ved Cup of Excellence for den bedste kaffehøst. Dette har gjort hende i stand til at bygge sit eget hus, og siden da har hun bidraget til, at Koakaka har vundet adskillige andre nationale og internationale priser for deres kvalitet.

Paineto Baluku fra Uganda

Paineto er en passioneret kaffefarmer, som brænder for at skabe lighed mellem mennesker. Han har gennem årtier kæmpet for at styrke kvinders rettigheder i kaffeindustrien, og i 2015 blev Bukonzo Joint Co-operative Union, som han er leder af, tildelt Specialty Coffee Association’s bæredygtighedspris for deres kamp for ligestilling mellem kønnene. I dag har hans program inspireret mange kaffekooperativer over hele Østafrika, som nu opfordrer mændene til at dele deres jord med kvinderne og engagere kvindelige medlemmer i leder positioner.

Sarah Victorine fra Congo

Sarah og hendes familie dyrker deres kaffemark med ca. 300 træer. Samtidig er hun en af de kvinder, som Virunga Coffee har fastansat til, at hjælpe med bearbejdning og sortering af kaffebønnerne efter høsten. Dette sikrer hende og hendes familie indtægt året rundt.

 

 

 

Andre har også læst

Mærkesager

Mærkesager

Irma har lang tradition for at udvise ansvarlighed, når det gælder f.eks. miljø, etik og sundhed.

IRMAS PASSION
Nyheder i Irma

Nyheder i Irma

Irma mig her og der og alle vegne.

Læs nyheder fra Irma her
Om Irma

Irma er madglæde

Her finder du informationer om, hvordan Irma er organiseret og lidt om det vi brænder for - at gøre en forskel.

Lær Irma at kende
Irmas egne varemærker

Irmas egne varemærker

Læs om de varemærker som er Irmas helt egne

Læs mere