-
Blend mandlerne til groft mandelmel i en minihakker.
-
Skyl og riv æblerne groft.
-
Smelt smør i en lille gryde.
-
Rør gær, vand, æg, smeltet smør, karde-momme, sukker og salt sammen.
-
Tilsæt revet æble, mandelmel, rosiner og grahamsmel, og rør det jævnt.
-
Tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen.
-
Drys mel på køkkenbordet, og ælt dejen godt igennem.
-
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i 45-55 minutter.
-
Form dejen til 2 brød. Beklæd rugbrødsformene med bagepapir, og læg dejen i.
-
Lad de 2 brød efterhæve tildækket i 30 minutter. Varm ovnen op til 200°.
-
Skyl pæren, og skær den i tynde både.
-
Pensl brødene med sammenpisket æg eller mælk.
-
Fordel pærebådene på toppen, og drys med hakkede mandler.
-
Bag brødene i ovnen i ca. 40 minutter, indtil de er flot gyldne og gennembagte.
-
Voila!