-
Skyl frugter og bær. Find 1 stort eller 2 mellemstore sylteglas frem, og vask dem godt. Skold derefter hvert sylteglas med kogende
vand.
-
Skræl pærerne, og skær dem i skiver uden kernehus. Skær blommerne i kvarter, og fjern stenene.
-
Læg pærer, blommer og brombær i hver sin skål, og vend hver type frugt med 1 dl rørsukker.
-
Læg skiftevis pærer, blommer og brombær i sylteglasset. Hæld det overskydende sukker over, og hæld til sidst rom over.
-
Brug fx en lille tallerken til at presse frugten let ned i glasset. Lad din romtopf trække i køleskabet i 1 uge.
-
Hvis du undlader pære, kan du gemme
den endnu længere. En blanding af blommer, hindbær og brombær er også lækkert i en romtopf.
-
Prøv dig frem – dog er æbler ikke egnede.
-
Romtopf er lækkert som tilbehør til is og kage. Du kan også bruge din romtopf som ingrediens i en luksuriøs trifli med knas,
creme og flødeskum.
-
Færdigt arbejde.