Engelske muffins smager dejligt og passer rigtig godt til morgenmad eller brunch. Selvom de hedder muffins er dette meget misvisende, da det minder om en bolle eller mcmuffin.
Tilberedning
Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 40 minutter.Drys godt med mel på et bord og kom dejen på bordet. Flad ud og rul dejen ud til godt 1 cm tykkelse – endelig ikke tyndere. Brug en udstikker eller et glas (ca. 10 cm i diameter) til at lave de små runde stykker. Sæt på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk med viskestykke og lad efterhæve i ca. 45 min. Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Bag muffins i ovnen i ca. 10 min. De må IKKE blive for brune. Så kig efter 8 minutter. Tag ud og afkøl let på bagerist.Tak til Skærtoft Mølle for opskrift.
Server f.eks. med smørdampet spinat med pocheret æg på toppen.
De smager også fantastisk med mascarpone og syltetøj.Opskriften giver ca. 22 muffins.
Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 40 minutter.Drys godt med mel på et bord og kom dejen på bordet. Flad ud og rul dejen ud til godt 1 cm tykkelse – endelig ikke tyndere. Brug en udstikker eller et glas (ca. 10 cm i diameter) til at lave de små runde stykker. Sæt på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk med viskestykke og lad efterhæve i ca. 45 min. Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Bag muffins i ovnen i ca. 10 min. De må IKKE blive for brune. Så kig efter 8 minutter. Tag ud og afkøl let på bagerist.Tak til Skærtoft Mølle for opskrift.
Server f.eks. med smørdampet spinat med pocheret æg på toppen.
De smager også fantastisk med mascarpone og syltetøj.Opskriften giver ca. 22 muffins.