Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Julesnegle

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 1 dl mælk
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 25 g gær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 1 æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 2 spsk sukker
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 0.25 tsk fint salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • {{ 280 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sigtet speltmel
  • 280 g sigtet speltmel
  • Remonce:
  • Remonce:
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} blødt smør
  • 100 blødt smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 1 dl sukker
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt kanel
  • 3 tsk stødt kanel
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnøddekerner
  • 50 g hasselnøddekerner
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g valnøddekerner
  • 50 g valnøddekerner
  • flormelis til pynt
  • flormelis til pynt

Tilberedning

Kom mælk og smør i en gryde, og lad smørret smelte. Hæld op i en skål. Når blandingen er fingerlun, smuldrer du gæren og rører den ud i mælken. Rør æg, sukker, salt og kardemomme heri. Melet røres i lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålens sider. Ælt dejen blank og smidig på et let melet bord. Dæk med film eller viskestykke og stil til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.

Imens røres smørret med sukker og kanel. Ælt dejen igennem, og rul den ud til en firkant på ca. 25 x 40 cm. Smør remoncen på dejen og drys med hakkede nødder. Rul dejen til en roulade fra den lange side og skær ud i 16 skiver med en skarp kniv. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag sneglene ved 200 grader i ca. 12 minutter til de er lysebrune. Afkøles og drysses med sigtet flormelis. Hvis man har god tid, nedsættes gærmængden til 12 g (1/4 pk) og hævetiden forlænges et par timer.