-
Riv skallen af 1 citron. Pres saften af alle 3 citroner – du skal bruge 1½ dl citronsaft.
-
Pisk revet citronskal sammen med citronsaft, sukker og æg i en gryde med et piskeris. Varm langsomt lemoncurden op til 65° under konstant omrøring.
-
Pisk herefter smørret i lidt efter lidt. Pisk, til massen tykner i gryden – brug et køkkentermometer for at sikre, at lemoncurden holdes under 80°.
-
Hæld cremen i et rent, skoldet glas, og sæt det på køl.
-
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
-
Tilsæt mascarpone og yoghurt, og pisk lidt mere, til du har en jævn, tyk creme.
-
Anret mascarponecremen i bunden af et fad eller på en flot tallerken, og fordel lemoncurd over i et lidt tilfældigt mønster. Top med friske bær og evt. mynteblade.
-
Færdigt arbejde.