Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Blåbærsnegl med marcipan

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 100 g smør
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 5 dl mælk
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 50 g gær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 1 stk æg
  • salt
  • salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 1 dl sukker
  • {{ 13 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 14 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 13 - 14 dl hvedemel
  • fyld:
  • fyld:
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 150 g smør
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g marcipan
  • 100 g marcipan
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blåbær
  • 200 g blåbær
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 4 spsk sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg til pensling
  • 1 stk æg til pensling
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandelflager
  • 75 g mandelflager
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 2 - 3 spsk sukker

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken i gryden. Den skal lige lunes. Hæld blandingen op i en stor skål. Hæld nu den kolde mælk i skålen og vend rundt. Bræk gæren i mindre stykker og kom i skålen sammen med salt, sukker og æg. Rør godt rundt. Kom melet i lidt efter lidt og rør rundt, til du har en smidig dej. Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad hæve i 30-45 minutter. Pres luften ud af dejen og del den i to. Rul et stykke dej ud til et rektangel, ca. 25 x 40 cm. Rør smør og marcipan sammen. Smør halvdelen af marcipansmørret ud på dejen og drys halvdelen af blåbær og sukker på. Rul sammen fra den lange led, så du får en roulade. Sæt din varmluftovn på 210 grader. Skær dejen ud i ca. 9 eller 12 skiver og læg på bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader. Gentag med den næste dej. Læg viskestykke over sneglene og lad dem hæve i ca. 20 min. Pensl sneglene med æg, og drys mandel og sukker på. Bag sneglene i 12-14 minutter indtil gyldne.