Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Champagnesorbet med citronmelisse

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 2 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rørsukker
  • 1 dl rørsukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citronsaft
  • 1 spsk citronsaft
  • {{ 20 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citronmelisseblade
  • 20 citronmelisseblade
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl champagne
  • 2 dl champagne
  • eller anden mousserende vin
  • eller anden mousserende vin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvide
  • 1 æggehvide
  • Lidt hakket citronmelisse til drys
  • Lidt hakket citronmelisse til drys

Tilberedning

Kom vand og sukker i en lille gryde. Lad simre i et par minutter indtil sukkeret er opløst. Tag fra komfuret og kom citronmelisse blade i. Lad trække, indtil det er helt afkølet. Sigt nu bladene fra og kom citronsaft og champagne i sukkerlagen. Kom æggehvide i en skål og pisk til skum. Pisk champagnelagen i indtil du har en ensartet masse. Kør i ismaskine indtil den er fast. Opbevar i fryseren. Server en kugle sorbet med lidt citronmelisse på toppen.

Uden ismaskine:
Tag blandingen ud og pisk godt igennem én gang i timen, indtil den er indfrosset.