-
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål. Rør det sammen – brug hænderne. Tilsæt resterende hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen.
-
Rul dejen ud i 2,5 millimeters tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dejen på en lille plade eller bakke, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i minimum 1 time eller indtil den er fast.
-
Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere en smule, før du forer en form med dejen
-
Beklæd en tærteform med løs bund (ca. 26 centimeter) med mørdejen. Buk forsigtigt dejen rundt om formens kant. Kør med en kagerulle hen over formens øverste kant, så du trimmer dejen af, og ret til med fingerspidserne. Prik bunden flere steder med en gaffel, og lad derefter tærtebunden hvile 30 minutter i køleskab, mens du laver fyldet.
-
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bring stang og korn i kog sammen med mælken i en lille gryde. Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem sammen med sukkeret, til blandingen er ensartet.
-
Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i 1 minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.
-
Ælt smør, flormelis og marcipan sammen ved hjælp af en elpisker (eller med hånden, så er du i dejlig kontakt).
-
Tilsæt æggene – et ad gangen. Ælt i 30 sekunder, hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med elpiskeren, indtil blandingen er let og ensartet.
-
Tilsæt majsstivelse og brændevin og til sidst vaniljecremen lidt ad gangen. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
-
Kom mandelcremen direkte over i den kolde, ubagte mørdejsbund. Lad mandelcremen nå op til lige under kanten af formen. Sæt hindbærrene ned i ringe. Begynd ude i kanten af tærten og slut af i midten af tærten.
-
Sigt med lidt flormelis, og lad tærten bage i ca. 35 minutter, indtil cremen er souffléret lidt op, og overfladen er gyldenbrun. Tag tærten ud, og lad den afkøle helt på en bagerist inden servering.
-
Voila!