Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Rabarbergrød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kg", false: "kg" || "kg"} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} rabarber
  • 1 kg rabarber
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(0.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vaniljestang
  • 0.5 stk. vaniljestang
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sukker
  • 2 dl. sukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vand
  • 2 dl. vand

Tilberedning

Skyl rabarberne og skær i 3-4 cm store stykker. Kom i en gryde. 

Del den halve stang vanilje og skrab kornene ud. Kom i en skål og vend med sukkeret. 

Kom vaniljekrydret sukker og den tomme stang i gryden sammen med vand. Læg låg på og lad simre langsomt i 15 minutter. Tag vaniljestangen op og smag eventuelt til med sukker. 

Afkøl og server med kold mælk eller fløde eller en skefuld vaniljeis.

Den anden halvdel af vaniljestangen kan bruges i både det salte og søde køkken. Og også i kagedejen eller flødeskummet. Prøv den også næste gang du grydesteger en kylling. Gerne i kombination med chili eller kapers og fløde.