Prøv disse skønne jordbærkager med mandelbund, som er en sand sommerklassiker. Opskriften er udviklet af Reinh. van Hauens chefkonditor Max Hansen.
Tilberedning
creme: Pisk æg og majsstivelse sammen i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom fløde, sukker, vaniljestang og vaniljekorn i en gryde og kog op. Når det koger, fjernes det fra varmen. Tag vaniljestangen op. Pisknu lidt af den varme fløde ned i æggemassen. Hæld derefter alt tilbage i gryden, sæt varme på og pisk sammen, indtil det tykner. Det må ikke koge. Tag fra og afkøl helt.
mandeldej: Rør smør, sukker, mel og mandler sammen i en skål. Tilsæt æg, og saml til en ensartet masse. Dejen stilles i køleskab i mindst 1 time. Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Del dejen i 10 dele og tryk dejen ud i små tærteforme (ca. 9 cm i diameter). Bag bundene i cirka 15 minutter. Tag de afkølede mandelbunde ud af formene ogpensl med smeltet chokolade.
flødecreme: Rør den afkølede creme igennem. Pisk fløden til skum og vend med cremen. Fordel cremen i mandelbundene og læg halve jordbær på.
creme: Pisk æg og majsstivelse sammen i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom fløde, sukker, vaniljestang og vaniljekorn i en gryde og kog op. Når det koger, fjernes det fra varmen. Tag vaniljestangen op. Pisknu lidt af den varme fløde ned i æggemassen. Hæld derefter alt tilbage i gryden, sæt varme på og pisk sammen, indtil det tykner. Det må ikke koge. Tag fra og afkøl helt.
mandeldej: Rør smør, sukker, mel og mandler sammen i en skål. Tilsæt æg, og saml til en ensartet masse. Dejen stilles i køleskab i mindst 1 time. Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Del dejen i 10 dele og tryk dejen ud i små tærteforme (ca. 9 cm i diameter). Bag bundene i cirka 15 minutter. Tag de afkølede mandelbunde ud af formene ogpensl med smeltet chokolade.
flødecreme: Rør den afkølede creme igennem. Pisk fløden til skum og vend med cremen. Fordel cremen i mandelbundene og læg halve jordbær på.