Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Jordbærkager med mandelbund

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
10 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 1 æg
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g (1,5 spsk.) majsstivelse
  • 15 g (1,5 spsk.) majsstivelse
  • fløde 13%
  • fløde 13%
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g (3 spsk.) sukker
  • 40 g (3 spsk.) sukker
  • vanilje
  • vanilje
  • Mandeldej
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blødt smør
  • 250 g blødt smør
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 200 g sukker
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • {{ 60 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g finthakkede mandler (uden skål)
  • 60 g finthakkede mandler (uden skål)
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 1 æg
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade 70%
  • 75 g mørk chokolade 70%
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g jordbær
  • 500 g jordbær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g
  • 1 g

Tilberedning

Creme: Pisk æg og majsstivelse sammen i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom fløde, sukker, vaniljestang og vaniljekorn i en gryde og kog op. Når det koger, fjernes det fra varmen. Tag vaniljestangen op. Pisk nu lidt af den varme fløde ned i æggemassen. Hæld derefter alt tilbage i gryden, sæt varme på og pisk sammen, indtil det tykner. Det må ikke koge. Tag fra og afkøl helt.

Mandeldej: Rør smør, sukker, mel og mandler sammen i en skål. Tilsæt æg, og saml til en ensartet masse. Dejen stilles i køleskab i mindst 1 time. Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Del dejen i 10 dele og tryk dejen ud i små tærteforme (ca. 9 cm i diameter). Bag bundene i cirka 15 minutter. Tag de afkølede mandelbunde ud af formene og pensl med smeltet chokolade.

Flødecreme: Rør den afkølede creme igennem. Pisk fløden til skum og vend med cremen. Fordel cremen i mandelbundene og læg halve jordbær på.