Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Pavlova med passionsfrugtsauce og rosenpeber

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Pavlova
  • Pavlova
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æggehvider
  • 2 stk æggehvider
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 1 dl sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Valrhona mørk chokolade
  • 50 g Valrhona mørk chokolade
  • Sauce
  • Sauce
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk passionsfrugter
  • 10 stk passionsfrugter
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk akacie honning
  • 2 spsk akacie honning
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 5 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk rosenpeber
  • 1 tsk rosenpeber

Tilberedning

Sæt ovnen på 125 grader. Kom æggehvider, sukker og eddike i en skål og pisk massen stiv. Smelt chokoladen i microovnen eller i en lille gryde og køl af. Vend chokoladen i marengsmassen så der dannes striber. Tag nu marengsmasse op med en ske og fordel i 6 runde klatter på bageplader med bagepapir. Bag marengsen i ca. 40 minutter. Køl af.

Skær passionsfrugterne lige over og kom frugtkødet i en blender. Blend i nogle få sekunder, indtil de sorte sten bliver synlige. Dette alene af hensyn til æstetikken, da det gør passionsfrugterne endnu smukkere. Smag saucen til med honning. Lav gerne saucen i god tid, og gem den i køleskabet. Pisk fløden til let skum. Knus til sidst en anelse rosenpeber over desserten og server.

Kilde: Krydderiet 4, 2006