Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Marengs og mandelroulade med rabarberfyld

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rabarber
  • 200 g rabarber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 4 spsk sukker
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vand
  • 4 spsk vand
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æggehvider
  • 4 stk æggehvider
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 2.5 dl sukker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk hvidvinseddike
  • 0.5 tsk hvidvinseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mandler
  • 1 dl mandler
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 0.25 l piskefløde

Tilberedning

Skær rabarber i mindre stykker og kom i en gryde. Vend med sukker og kom vand heri.
Lad rabarberne simre langsomt møre under låg i 5 minutter. Tag låget af og lad rabarberne koge ind til marmeladekonsistens. Afkøl helt. Sæt ovnen på 175 grader. Kom æggehvider og sukker i en skål og pisk til stift skum. Kom eddike heri og pisk til endnu stivere skum. Spred marengsmassen ud på en bradepande med bagepapir. Det skal fylde 30 x 40 cm sådan cirka. Hak mandlerne ganske groft og drys over marengsen. Bag bunden midt i ovnen i 25 minutter. Tag ud af ovnen og læg et bagepapir på den bagte bund. Vend rundt, så mandeldrysset vender nedad. Fugt nu et viskestykke med lidt vand og læg over papiret på dejen og lad bunden afkøle helt. Viskestykket er til, for at bunden bliver ved med at være blød.
Træk det øverste papir forsigtigt af bunden. Pisk fløden til skum og vend med rabarber. Fordel flødeskummet på bunden og rul sammen fra den lange led. Læg lukningen nedad på et fad og opbevar køligt.