Sæt ovnen på 125 grader. Kom æggehvider og sukker i en metal- eller glasskål og pisk massen sammen. Kom hvidvinseddiken i og pisk til helt stift skum. Vend kakao i. Tag nu marengsmassen op med en ske og fordel i små runde klatter på bageplader med bagepapir. Bag marengsen i ca. 45 minutter, indtil de er lette og tørre. Kom vand og sukker i en gryde, hvor der er plads til fire pærer. Kom vanilje og citronsaft i og kog op. Skræl pærerne, men behold gerne stilken på. Sænk pærerne ned i den simrende lage og lad dem simre med i 15 minutter. Tag fra komfuret og stil gryden koldt, indtil pærerne skal spises. Bræk chokoladen og kom i en lille gryde sammen med 1/2 dl fløde. Varm op og lad chokoladen smelte. Rør sammen og server chokoladen lun. Pisk fløden til skum og server pærer med flødeskum, chokoladesauce og -marengs.
Sæt ovnen på 125 grader. Kom æggehvider og sukker i en metal- eller glasskål og pisk massen sammen. Kom hvidvinseddiken i og pisk til helt stift skum. Vend kakao i. Tag nu marengsmassen op med en ske og fordel i små runde klatter på bageplader med bagepapir. Bag marengsen i ca. 45 minutter, indtil de er lette og tørre. Kom vand og sukker i en gryde, hvor der er plads til fire pærer. Kom vanilje og citronsaft i og kog op. Skræl pærerne, men behold gerne stilken på. Sænk pærerne ned i den simrende lage og lad dem simre med i 15 minutter. Tag fra komfuret og stil gryden koldt, indtil pærerne skal spises. Bræk chokoladen og kom i en lille gryde sammen med 1/2 dl fløde. Varm op og lad chokoladen smelte. Rør sammen og server chokoladen lun. Pisk fløden til skum og server pærer med flødeskum, chokoladesauce og -marengs.