-
Form marcipanen til en rund kugle og læg den på et stykke bagepapir. Rul marcipanen tyndt ud. Den skal kunne dække både bund og sider på en 24 cm springform. Løft bagepapiret med marcipanen op og læg den i springformen.
-
Pisk fløden til let skum i en skål. Rør ricottaosten med fløden. Vend sukker i. Tag ca. 1/3 af den tørrede frugt fra hver pakke fra til pynt. Skær resten i mindre stykker og vend i cremen. Hak chokoladen og vend i. Smør halvdelen af cremen over marcipanen i bunden af formen.
-
Skær sandkagen i 6 lange skiver på langs. Læg 3 skiver over fyldet så det dækker. Dryp kaffen over. Læg resten af fyldet på og afslut med de tre sidste skiver sandkage. Fold overskydende marcipan fra kanten ind over bunden.
-
Læg et kagefad over bunden og vend, så at marcipanlåget er opad. Tag springformen af kagen og træk papiret af.
-
Rør æggehviden med 2 dl flormelis. Tilsæt mere og mere flor-melis indtil du har en fast og jævn glasur. Fordel glasuren over kagen. Pynt med frugt og mandler og lidt flormelis.
-
Kilde: Krydderiet 4, 2007
-
Færdigt arbejde.