-
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker lyst og cremet med enelpisker. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.Bland mel med bagepulver i en skål, og sigt melblandingen i smørblandingen. Rør dejen jævn. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og rør marcipan, citronskal og -saft i dejen. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Lad kagen køle af, og drys med sigtet flormelis.
-
Porcherede pærer:
Skræl pærerne, og fjern kernehuset. Bring vand, sukker og en flækket vaniljestang op til kogepunktet i en gryde.Tilsæt citronsaft og pærer. Lad pærerne simre svagt i 15-20 minutter, til de er tilpas møre. Tag pærerne op af lagen, og afkøl pærer og lage hver for sig. Hæld den afkølede lage over de afkølede pærer.
-
Solbærcreme:
Pisk fløden til let flødeskum, og vend solbærmarmelade i. Pynt evt. kagen med lidt mynte, og servér med solbærcreme og ½ pocheret pære til.
-
Så er der serveret!