-
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem ud i sukkeret.
-
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt grødris, og kog dem i 2 minutter ved svag varme.
-
Tilsæt den tomme vaniljebælg og halvdelen af
mælken, og bring det i kog under omrøring.
-
Når grøden begynder at tykne, tilsætter du resten af mælken.
-
Lad grøden koge under omrøring, til den er jævn – tjek risenes kogetid på emballagen.
-
Fjern vaniljebælgen. Rør vaniljesukkeret og et nip salt i grøden, og afkøl.
-
Skold og smut mandlerne, og hak dem groft (husk at gemme en hel smuttet mandel, hvis der er mandelgave).
-
Vend den afkølede grød med flormelis og hakkede mandler.
-
Pisk fløden til let flødeskum, og vend et par skefulde flødeskum i den kolde grød, så den bliver lind.
-
Vend herefter resten af flødeskummet i grøden med en dejskraber, og sæt på køl.
-
Lun kirsebærsaucen efter anvisningen på emballagen, og servér til risalamanden.
-
Voila!