Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sveskebrød med rom

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Sveskebrød:
  • {{ 750 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g svesker
  • 750 g svesker
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smuttede mandler
  • 30 g smuttede mandler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. god mørk rom
  • 1 spsk. god mørk rom
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. abrikosmarmelade
  • 1 spsk. abrikosmarmelade
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ren rå marcipan
  • 200 g ren rå marcipan
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. flormelis, til udrulning
  • 1 spsk. flormelis, til udrulning
  • overtræk til pynt:
  • overtræk til pynt:
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g god mørk chokolade
  • 200 g god mørk chokolade
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g lys chokolade
  • 50 g lys chokolade

Tilberedning

Blend svesker og mandler til en grovkornet masse. Rør den sammen med rom og marmelade. Rul marcipanen ud i lidt flormelis til et rektangel på ca. 18 x 24 cm. Smør sveskefyldet ud over marcipanen og fold marcipanen sammen på midten på den lange led. Skær kanterne til for et mere skarpt udtryk. Kom sveskebrødet i køleskabet i et par timer, til det er mere fast i det. Temperer den mørke chokolade. Pensl brødet med et tyndt lag chokolade på undersiden, vend det rundt og pensl
overfladen med et lidt tykkere lag. Lad chokoladen sætte sig ved stuetemperatur. Smelt den lyse chokolade ved meget lav varme i en skål over vandbad. Kom chokoladen i et lille kræmmerhus og klip et lillebitte hul for enden. Dekorer brødet smukt med lyse chokoladebuer.