Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt kål med kaperssauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stort spidskål eller blomkål
  • 1 stort spidskål eller blomkål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • Sauce
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 1 skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerod
  • 1 gulerod
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stilke bladselleri
  • 1 - 2 stilke bladselleri
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk tomatpuré
  • 1 tsk tomatpuré
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami grøntsagsfond
  • 3 dl umami grøntsagsfond
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk majsstivelse
  • 2 tsk majsstivelse
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vand
  • 3 spsk vand
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk saltede kapers
  • 3 spsk saltede kapers
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hakket persille
  • 3 spsk hakket persille
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • Tilbehør
  • brød
  • brød

Tilberedning

Sauce:

  1. Rens urterne til saucen, og hak dem fint – brug evt. en foodprocessor. Sautér dem blanke i en gryde med olivenolie. Tilsæt vineddike, og lad det koge næsten væk. Tilsæt tomatpuré, og varm det igennem. Tilsæt umami grøntsagsfond, og kog i 8-10 minutter, til smagen er passende.
  2. Jævn saucen med majsstivelse udrørt i koldt vand. Skyl kapersne fri for salt, og dryp dem af. Rør dem i saucen sammen med hakket persille, og pisk evt. koldt smør i. Smag til med salt og peber.

 

Kål:

  1. Del kålhovederne i både, og brun dem godt på alle sider i en stegegryde med olivenolie. Krydr med salt og peber. Tilsæt vand, og læg låg på. Skru lidt ned for varmen, og damp kålen mør i ca. 5 minutter .

 

ANRET kålen på varme tallerkner, og dryp saucen over. Servér med brød.