-
Skyl og skrub muslingerne med en ren køkkensvamp, og fjern tråde på skallerne.
-
Alle muslinger skal være lukkede, fordi det betyder, at de er levende. Giv åbne muslinger et lille slag på skallen.
-
Hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres. Kassér også muslinger med beskadiget skal.
-
Kog pasta efter pakkens anvisning. Rens og snit forårsløg i tynde skiver. Pil og skær hvidløg i skiver.
-
Steg forårsløg og hvidløg i olie i bunden af en bred gryde i 2 minutter.
-
Hæld hvidvin ved, bring det til kogepunktet, og tilsæt de rensede muslinger.
-
Damp dem under låg i 3-4 minutter, til de er åbne og netop gennemvarme. Muslinger, der ikke åbner sig under dampningen, skal kasseres.
-
Rens fennikel, og skær den i smalle strimler. Skyl tomater, og skær dem i tern. Skyl og hak dild groft (gem lidt til pynt).
-
Pres saften af limefrugten. Løft de dampede muslinger op af gryden med en hulske og over i en skål.
-
Sigt muslingesaften, og kog den med fløde til en let cremet konsistens. Tilsæt fennikel, dild og tomater, og lad det simre i suppen i 3 minutter.
-
Krydr med salt, peber og lidt limesaft. Tilsæt den afdryppede pasta, og varm den hurtigt op.
-
Anret pasta, grøntsager og muslingesuppe i dybe tallerkener. Læg dampede muslinger omkring, og pynt med dild.
-
Voila!