Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bagte knoldselleri og sorte, tørrede oliven

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knoldselleri
  • 2 knoldselleri
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl salt
  • 0.5 dl salt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gl sorte oliven
  • 2 gl sorte oliven
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk rucola
  • 2 bk rucola
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sennep
  • 1 spsk sennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 1 tsk citronsaft
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie

Tilberedning

Sæt ovnen på 160 grader. Skær toppen og de mest beskidte rødder af sellerien. Skrub dem grundigt med en børste og fjern al jord. Skrub dem med salt og pak dem ind i sølvpapir. Bag selleri i ca. 1,5-2 time til de er helt møre indeni. Afdryp oliven og fordel på en bradepande. Sæt i ovnen sammen med selleri i ca. en time til de er tørret lidt ind og intensiveret i smag. Blend rucola med sennep, citronsaft og til sidst olivenolien og smag til med salt. Dette kan også gøres i en morter eller med en kniv – i så fald vil den blive grovere. Ven det hele rundt og server enten kolde eller lune lige fra ovnen.

En lækker blomkålscouscous med kantareller er glimrende tilbehør til sellerien.