Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bøf med madagaskarpebersauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Sauce
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 1 - 2 skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk madagaskarpeber (syltede grønne peberkorn)
  • 3 spsk madagaskarpeber (syltede grønne peberkorn)
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cl cognac
  • 3 cl cognac
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami oksefond
  • 3 dl umami oksefond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl cremefraiche 38 %
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk majsstivelse
  • 1 - 2 tsk majsstivelse
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Bøffer
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bøffer af f.eks. oksefilet
  • 4 bøffer af f.eks. oksefilet
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 0.5 spsk olivenolie
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • Tilbehør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg jævne kartofler
  • 1 kg jævne kartofler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g frisk spinat
  • 500 g frisk spinat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør

Tilberedning

Sauce:

  1. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér skalotteløg blanke i en gryde med smør, tilsæt hvidløg og madagaskarpeber, og steg i 1 minut. Tilsæt cognac, og flambér (sæt ild til).
  2. Tilsæt umami oksefond, og kog saucen ved svag til middel varme i 8-10 minutter.
  3. Tilsæt cremefraiche, og kog saucen til passende smag og konsistens (jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand). Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

 

Bøffer:

  1. Varm en pande godt op med olie, tilsæt smør, og lad det bruse af.
  2. Brun bøfferne i ca. 1 minut på hver side. Skru lidt ned for varmen, og dem i yderligere 2-3 minutter på hver side – efter tykkelse (2 minutter ved 2 cm, 3 minutter ved 3 cm).

 

Tilbehør:

  1. Skrub kartoflerne, skær dem i halve eller kvarter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olivenolie, salt og peber, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  2. Skyl og slyng spinaten. Pil hvidløgsfeddet. Smelt smørret i en sautérpande, tilsæt det hele hvidløgsfed, og sautér i 1 minut. Hæld spinaten i gryden, og vend rundt til den akkurat falder sammen. Krydr med salt og peber.

 

ANRET bøfferne med pebersauce, stegte kartofler og smørdampet spinat.

 

Tip: Pebersauce med hvidvin: Tilsæt 1½ dl hvidvin i stedet for cognac, og flambér ikke. Kog vinen ind til den blot dækker skalotteløgene, og tilsæt umami oksefond. Fortsæt som i opskriften, men udelad cremefraiche, og jævn saucen med 2 tsk. majsstivelse udrørt i 2 spsk. koldt vand.