-
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér skalotteløg blanke i en gryde med smør, tilsæt hvidløg og madagaskarpeber, og steg i 1 minut. Tilsæt cognac, og flambér (sæt ild til). Tilsæt umami oksefond, og kog saucen ved svag til middel varme i 8-10 minutter.
-
Tilsæt cremefraiche, og kog saucen til passende smag og konsistens (jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand). Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
-
Varm en pande godt op med olie, tilsæt smør, og lad det bruse af. Brun bøfferne i ca. 1 minut på hver side. Skru lidt ned for varmen, og dem i yderligere 2-3 minutter på hver side – efter tykkelse (2 minutter ved 2 cm, 3 minutter ved 3 cm).
-
Skrub kartoflerne, skær dem i halve eller kvarter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olivenolie, salt og peber, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
-
Skyl og slyng spinaten. Pil hvidløgsfeddet. Smelt smørret i en sautérpande, tilsæt det hele hvidløgsfed, og sautér i 1 minut.
-
Hæld spinaten i gryden, og vend rundt til den akkurat falder sammen. Krydr med salt og peber.
-
Anret bøfferne med pebersauce, stegte kartofler og smørdampet spinat.
-
Tip: Pebersauce med hvidvin: Tilsæt 1½ dl hvidvin i stedet for cognac, og flambér ikke. Kog vinen ind til den blot dækker skalotteløgene, og tilsæt umami oksefond. Fortsæt som i opskriften, men udelad cremefraiche, og jævn saucen med 2 tsk. majsstivelse udrørt i 2 spsk. koldt vand.
-
Så er der serveret!