Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Braiserede andelår med appelsin og mørk øl

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hele andelår
  • 4 hele andelår
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami andefond
  • 3 dl umami andefond
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk majsstivelse
  • 1 - 2 tsk majsstivelse
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk balsamico
  • 1 spsk balsamico
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk honning
  • 1 - 2 tsk honning
  • Marinade
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologiske appelsiner
  • 1 - 2 økologiske appelsiner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} mørk øl
  • 1 mørk øl
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stjerneanis
  • 2 stjerneanis
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hele nelliker
  • 3 hele nelliker
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sorte peberkorn
  • 5 sorte peberkorn
  • Tilbehør
  • ovenstegte kartofler og/eller rodfrugter
  • ovenstegte kartofler og/eller rodfrugter
  • evt. grønkålssalat
  • evt. grønkålssalat

Tilberedning

  1. Vask appelsinerne, riv skallen i strimler, og pres saften. Bland appelsinskal og saft med øl og krydderier.
  2. Krydr andelårene med salt og peber, og læg dem i en frysepose. Hæld marinaden i posen, og luk til. Sæt det i køleskab i mindst 6 timer, og gerne natten over.
  3. Læg de marinerede andelår i et ovnfast fad, og hæld marinaden og umami andefond ved. Sæt fadet i ovnen ved 140 grader i ca. 3 timer – til kødet er meget mørt.
  4. Si fonden over i en gryde, giv den et opkog, og skum af. Kog saucen ind til passende smag (ca. 20 minutter), og jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med balsamico, honning, salt og peber
  5. Brun andelårene under grillen i ovnen eller på en varm pande, så skindet bliver sprødt.

 

ANRET de sprøde andelår med saucen, og giv f.eks. ovnstegte kartofler og en frisk grønkålssalat til.

 

Tip: Du kan også bruge opskriften til pulled and: Træk skindet af andelårene, og steg det sprødt på en pande. Tag kødet af benene, og træk det i strimler med 2 gafler. Vend det sammen med lidt af saucen, og servér i lune boller med det sprøde skind som topping.