-
Vask appelsinerne, riv skallen i strimler, og pres saften. Bland appelsinskal og saft med øl og krydderier.
-
Krydr andelårene med salt og peber, og læg dem i en frysepose. Hæld marinaden i posen, og luk til. Sæt det i køleskab i mindst 6 timer, og gerne natten over.
-
Læg de marinerede andelår i et ovnfast fad, og hæld marinaden og umami andefond ved. Sæt fadet i ovnen ved 140 grader i ca. 3 timer – til kødet er meget mørt.
-
Si fonden over i en gryde, giv den et opkog, og skum af. Kog saucen ind til passende smag (ca. 20 minutter), og jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med balsamico, honning, salt og peber
-
Brun andelårene under grillen i ovnen eller på en varm pande, så skindet bliver sprødt.
-
Anret de sprøde andelår med saucen, og giv f.eks. ovnstegte kartofler og en frisk grønkålssalat til.
-
Tip: Du kan også bruge opskriften til pulled and: Træk skindet af andelårene, og steg det sprødt på en pande. Tag kødet af benene, og træk det i strimler med 2 gafler. Vend det sammen med lidt af saucen, og servér i lune boller med det sprøde skind som topping.
-
Bon appetit!