Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Laks med hummerurtesauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g laksefilet uden skind
  • 500 - 600 g laksefilet uden skind
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 0.5 spsk olivenolie
  • Sauce
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} porre
  • 1 porre
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 2 gulerødder
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stilke bladselleri
  • 3 stilke bladselleri
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvinseddike
  • 0.5 dl hvidvinseddike
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami hummerfond
  • 3 dl umami hummerfond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl cremefraiche 38 %
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk majsstivelse
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt og peber
  • salt og peber
  • frisk kørvel og/eller dild
  • frisk kørvel og/eller dild
  • Tilbehør
  • brød, ris eller kartofler
  • brød, ris eller kartofler

Tilberedning

Sauce:

  1. Rens grøntsagerne, og skær dem i små terninger – der skal være ca. 75 g af hver slags. Sautér dem blanke i en gryde med smør, og tilsæt vineddike. Lad det koge ind, så urterne blot er fugtige.
  2. Tilsæt umami hummerfond, og lad det simre til grøntsagerne er møre, men stadig har bid (ca. 5 minutter).
  3. Tilsæt creme fraiche, og kog saucen igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og kog i 1 minut. Smag til med salt og peber, og tilsæt kørvelblade og/eller fintsnittet dild.

 

Laks:

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Skær laksen i store terninger, og krydr dem med salt og peber. Læg dem med god plads imellem på en bageplade med bagepapir. Stænk dem med olivenolie, og sæt dem i ovnen i 6-8 minutter. De skal akkurat skifte fra at være blanke/glasagtige til matte, og må gerne være en anelse rå inden i. Brug evt. et stegetermometer, der skal vise ca. 48 grader.

 

ANRET laksestykkerne på varme tallerkner med hummerurtesauce, og giv brød, kogte kartofler eller ris til.

 

Tip: Du kan også stege laksestykkerne på en middelvarm pande med olivenolie.