-
Smuldr gæren i en skål, og rør det sammen med vand, salt, olivenolie og rugemel.
-
Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
-
Drys mel på bordet, og ælt dejen godt igennem.
-
Form dejen til 4 boller, og lad dem hæve tildækket på køkkenbordet i 45 minutter.
-
Drys lidt med på 4 stykker bagepapir, og rul hver dejbolle ud med en kagerulle på sit eget stykke bagepapir, så du får 4 runde pizzabunde.
-
Træk bagepapiret med pizzabundene over på bageplader.
-
Skyl og hak spinaten groft.
-
Pil og hak hvidløg fint.
-
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver.
-
Smør pizzabundene med flødeost, og læg spinat og hvidløg på.
-
Fordel kartofler og revet gouda ovenpå.
-
Dryp pizzaerne med olivenolie.
-
Bag dem gyldne og sprøde i en 225-250 grader varm ovn i 8-10 minutter.
-
Top de færdigbagte pizzaer med plukket basilikum, og servér dem rygende varme.
-
Så er der serveret!