Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Mørbradbøffer med dijonsennepsauce og stegte løg

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 1 - 2 skalotteløg
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 1 dl hvidvin
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami kalvefond
  • 3 dl umami kalvefond
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk majsstivelse
  • 2 tsk majsstivelse
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vand
  • 2 spsk vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk grov dijonsennep
  • 1 spsk grov dijonsennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk dijonsennep
  • 1 tsk dijonsennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk friskhakket estragon
  • 1 tsk friskhakket estragon
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Mørbrad og løg
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g afpudset svinemørbrad
  • 500 - 600 g afpudset svinemørbrad
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g store skalotteløg eller små rødløg
  • 400 g store skalotteløg eller små rødløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • Tilbehør
  • kartofler eller pasta
  • kartofler eller pasta
  • lidt frisk estragon
  • lidt frisk estragon

Tilberedning

Sauce:

  1. Pil skalotteløget, og hak det fint. Sautér skalotteløg blanke i en gryde med smør, tilsæt hvidvin, og kog det ind skalotteløgene blot er fugtige (3-5 minutter).
  2. Tilsæt umami kalvefond, og kog saucen ved svag til middel varme i 8-10 minutter.
  3. Jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og kog i 1 minut. Tilsæt fløde, og kog igennem. Tag gryden af varmen, og smag til med de to slags sennep, friskhakket estragon, salt og friskkværnet peber.

 

Mørbrad og løg:

  1. Skær mørbraden i 8 bøffer, og krydr dem med salt og peber. Pil løgene, og skær dem over på den runde led.
  2. Brun løgene på skærefladen på en varm pande med olie i 3-5 minutter. Vend løgene, læg låg på, og steg i 3-4 minutter mere. Læg løgene på en tallerken.
  3. Smelt smørret til det bruser af på panden, og brun mørbradbøfferne i 1 minut på hver side. Skru lidt ned for varmen, og steg dem i 3-4 minutter på hver side. Læg løgene med på panden de sidste 3-4 minutter.

 

ANRET mørbradbøffer og løg med saucen og f.eks. ovnstegte kartofler, og pynt med frisk estragon.