-
Pil skalotteløget, og hak det fint. Sautér skalotteløg blanke i en gryde med smør, tilsæt hvidvin, og kog det ind skalotteløgene blot er fugtige (3-5 minutter).
-
Tilsæt umami kalvefond, og kog saucen ved svag til middel varme i 8-10 minutter.
-
Jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og kog i 1 minut. Tilsæt fløde, og kog igennem.
-
Tag gryden af varmen, og smag til med de to slags sennep, friskhakket estragon, salt og friskkværnet peber
-
Skær mørbraden i 8 bøffer, og krydr dem med salt og peber. Pil løgene, og skær dem over på den runde led.
-
Brun løgene på skærefladen på en varm pande med olie i 3-5 minutter. Vend løgene, læg låg på, og steg i 3-4 minutter mere. Læg løgene på en tallerken.
-
Smelt smørret til det bruser af på panden, og brun mørbradbøfferne i 1 minut på hver side. Skru lidt ned for varmen, og steg dem i 3-4 minutter på hver side. Læg løgene med på panden de sidste 3-4 minutter.
-
Anret mørbradbøffer og løg med saucen og f.eks. ovnstegte kartofler, og pynt med frisk estragon.
-
Bon appetit!