-
Skyl de grønne asparges, skær de nederste, grove asparges-endestykker af, og læg dem i en gryde. Tilsæt umami grøntsagsfond og vand, og giv det et opkog. Skru ned, og lad fonden simre i 5 minutter.
-
Si fonden, og hold den varm i gryden. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem blanke i en gryde med olivenolie, og tilsæt risene. Vend rundt, så alle risene er blanke, og tilsæt hvidvin. Lad det simre under omrøring til vinen er helt absorberet.
-
Tilsæt 1 dl grøntsagsfond, og kog risene stille under omrøring, til det er absorberet. Fortsæt med at tilsætte lidt fond ad gangen, til risene er møre og al fond er brugt – 18-20 minutter.
-
Skær de grønne asparges i 3 cm lange skrå snitter, og rist dem på en varm pande med olivenolie i 2-3 minutter. Tilsæt ærterne, vend rundt, og krydr med salt og friskkværnet peber.
-
Skyl rucolasalaten, og riv parmesanosten. Vend asparges, ærter, rucola og parmesanost i risottoen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
-
Anret i dybe tallerkner, og drys med friskrevet parmesanost.
-
Færdigt arbejde.