Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Risotto med grønne asparges, ærter og rucola

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grønne asparges
  • 250 g grønne asparges
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami grøntsagsfond (eller kyllingefond)
  • 3 dl umami grøntsagsfond (eller kyllingefond)
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 6 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg eller skalotteløg
  • 1 løg eller skalotteløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g risottoris f.eks. Arborio
  • 300 g risottoris f.eks. Arborio
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 1 dl hvidvin
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g friske eller frosne ærter
  • 125 g friske eller frosne ærter
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bundt rucolasalat
  • 1 bundt rucolasalat
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g parmesanost
  • 50 g parmesanost
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citronsaft
  • 0.5 - 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Risotto:

  1. Skyl de grønne asparges, skær de nederste, grove asparges-endestykker af, og læg dem i en gryde. Tilsæt umami grøntsagsfond og vand, og giv det et opkog. Skru ned, og lad fonden simre i 5 minutter. Si fonden, og hold den varm i gryden.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem blanke i en gryde med olivenolie, og tilsæt risene. Vend rundt, så alle risene er blanke, og tilsæt hvidvin. Lad det simre under omrøring til vinen er helt absorberet.
  3. Tilsæt 1 dl grøntsagsfond, og kog risene stille under omrøring, til det er absorberet. Fortsæt med at tilsætte lidt fond ad gangen, til risene er møre og al fond er brugt – 18-20 minutter.
  4. Skær de grønne asparges i 3 cm lange skrå snitter, og rist dem på en varm pande med olivenolie i 2-3 minutter. Tilsæt ærterne, vend rundt, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  5. Skyl rucolasalaten, og riv parmesanosten.
  6. Vend asparges, ærter, rucola og parmesanost i risottoen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

 

ANRET i dybe tallerkner, og drys med friskrevet parmesanost.